Followers

Tweet.. Tweet..

Thursday, March 22, 2012 - Posted by yuyul at 9:25 PM
Peh peh pehhhh !! 

Dekat 5 bulan juga aku tak update blog ni. Kalau nak story semua benda yg terjadi kat aku selama beberapa bulan ni, dekat 100 entry juga nak kena post. Papepun sebelum tu aku nak bgtau ni, skang ni aku tgh menaip pakai on-screen keyboard. Macam celaka. Haritu anta repair laptop sebab monitor ada sikit problem, at last technician tu ckp macam-macam lg yg problem. Kepala ho dia!! Nak cas lebih lettew.. Cukuplaa cerita pasal keyboard rosak. Nak maki hamun technician tu mau sampai sepuloh perenggan pun tak habis.

Oh ye, berbalik kepada tajuk entry di atas. Sebenornya aku nak bgtau ni yg aku dah ada akaun Twitter. Hujung 2011 haritu aku sign up. Agak ketinggalan sikit kan? Sebelum ni aku bajet Twitter ni untuk retis2 je. Once aku dah tweet jadi ter-addicted plak. Cis! 

Sebab UTAMA aku tergerak hati nak main Twitter adalah sebab aku dah bosan dgn fesbuk. Tambah2 lg dgn timeline page tu. Rasa nak mencarut je tengok. Bukan taknak terima perubahan, tp kalau perubahan tu menyusahkan baik tak payah ada. Ye dak? Yes! Bg aku sangat menyusahkan. Nasib baik aku tak gatal tgn tukar ke timeline.



So, engkorang sume jangan segan2 nak follow twitter aku. Tiada sebarang bayaran dikenakan. Sila-sila. ---> @cikyuyul

Sape tak follow, dia busuk.



Surat Cinta Sadis.

Wednesday, October 19, 2011 - Posted by yuyul at 8:46 PM
Ayang..
Valentine hari tu Ayang tanya tang mana yg kite sayang kat Ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam Ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Semalaman kite duk pikir soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta titanic atau taj mahal. Sayang kite kat Ayang sangat la kerdil. 
 
Sebab tu la Ayang selalu merajuk ek? Tak tahu laa.. Setahu kite ;
 
1. Sebelum kite kenal Ayang, setiap semester kite dapat Anugerah Dekan. Bia kite dah kenal Ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal ngan Ayang, kite belajar pakai duit biasiswa. Lepas kenal ngan Ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan mak kite.
 
2. Kalau ada 1 buah epal, kite bagi je kat Ayang. Kalau ada 2 buah epal, kite bagi yang besar kat Ayang.
 
3. Kalau kite makan ikan, Ayang makan tang badan ikan tu, kite pulak makan tang kepala ikan tu je. Isk!
 
4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk Ayang tak cun. Tapi kite yg hensem ni Ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira lalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji, Ayang marah. Mat Bangla duk depan Sogo Ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi. 
 
5. Kalau keluar ngan Ayang, Ayang selamba nak makan kat Starbucks. Kite tipu kata dah kenyang,, padahal bila balik rumah, kite makan megi aje.
 
6. Sebelum kenal ngan Ayang kite tak pernah ada girlfriend. Selepas Ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi Ayang ada 20 orang boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah Ayang playgirl, dah tu Ayang kata kite cam tok imam. 
 
7. Ayang selalu pukul dada kite,tampar muka kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun. Apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul.
 
8. Pernah Ayang tanya kalau Ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kata kite nak bunuh laki tu. Tapi bila kite tanya kalau kite jatuh cinta ngan pompuan lain Ayang nak buat ape, Ayang kate Ayang nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

9. Kite beli mask Clinique ngan Ayang harga RM300, kite kata RM30. Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30, Ayang kata harga RM300.

10. Setiap kali berjumpa, kite bagi hadiah kat Ayang. tapi setiap tahun birthday kite, Ayang kata Ayang lupa. 

11. Kite rosakkan headphone walkman Ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kereta kite, Ayang buat derkkk je.

Satu pertanyaan, tak cukup sayang lagi ke kite kat Ayang??

Kekasih terluka, 
kite.

Sebab kenapa aku BENCI tengok budak sekolah bercinta.

Tuesday, October 18, 2011 - Posted by yuyul at 2:34 PM
Metro 18 Oktober 2011 -PELAJAR LAHIR BAYI DI BILIK ASRAMA KELAR PERUT ANAK. 



Pagi2 lagi hati aku dah panas. Pelajar 16 tahun - Kelar perut bayi sampai terburai - Keluarga teman lelaki tak terima anak tersebut. Speechless !!

16 tahun? What the fishhh! Muda2 dah pandai seks bebas dan membunuh. Dulu masa aku 16 tahun, ape pun aku tak reti. Kawan laki tak ramai. Kat rumah masa tu internet pun takde. Budak2 zaman sekarang ni dah terlampau "canggih". Semua hanya di hujung jari. Sekali klik semua dah dapat. Nak tengok blue, tak payah sorok2 dah. Nak tengok pompuan seksi2 tak payah nak skodeng2 mcm dulu. Bukak tv je pun dah ada. Belum masuk lagi kes terpengaruh dengan kawan2. Memang ROSAK budak2 sekarang. Nak salahkan teknologi sepenuhnya pun tak boleh. Kalau takde basic agama, memang tunggang terbalik la hidup jawabnya. Walaupun aku tak sealim mana, tapi aku masih mampu menilai mana baik dan mana yang buruk.

Aku tak dapat bayangkan macam mana budak ni boleh tergamak nak kelar2 bayi tu. Aku nak pegang pisau potong sayur pun takut2, ni plak nak bayangkan yg aku tgh kelar bayi. Setiap kali ada kes buang atau bunuh bayi, aku tertanya pada diri sendiri, dorang ni takde perasaan ke? Dah bawak perut tu 9 bulan ke hulu ke hilir, dapat rasa bayi tu bergerak gerak dalam perut, tapi masih tergamak nak bunuh bayi tu.  Aku yg belum khawin ni pun kadang2 jeles tengok org mengandung. Terasa nak rasa pengalaman macam mana mengandung dan melahirkan anak. 

Cikgu2 atau kawan2 sekolah budak ni tak perasan ke tengok perut dia memboroi tu? Kalau pregnant 3 4 bulan boleh laa nak cover2, tapi kalau dah sampai 9 bulan, mustahil kott.. Aku rasa ni mesti kes "serah diri" masa malam Valentines Day 9 bulan lepas. Untuk menunjuk kan rasa kasih sayang katanyeeeeeee... ha amek kau!! Sedap 5 minit je tapi tanggung dosa seumur hidup. Ke masa main tu tak pakai 'Encik Dom'? Oh lupa plak. Budak sekolah kannn, mana ada duit sangat! 

Bila kita org dewasa tegur budak2 rosak akhlak macam ni, dorang kata kita tak paham jiwa remaja  mereka. Dorang ingat dah matang sangat, dah boleh urus diri sendiri. Style sangat la konon, time2 sekolah lagi dah ada pakwe keliling pinggang pastu hidung kembang bangga tayang2 pakwe kat Facebook.  SEDIHHH !!

Yang si lelaki pun satu! Luka sunat pun belum kering, spender pun mak bapak belikan lagi, suara pun belum pecah macam JUSTIN BIEBIER dah berlagak macam org dewasa.  Nasib baik laa si lelaki JAHANAM dalam kes budak ni dah ditangkap. Kalau aku kenal atau jumpa lelaki2 macam ni kat mana2, memang aku tembak dari jarak dekat je. Merosakkan anak dara orang pastu lari dari tanggungjawab. PENGECUTTTT ! Pegi jadi pondan laa lagi bagus! 

Ok, done. Memang aku marah sangat bila baca kes2 macam ni. Terutama yg melibatkan nyawa yg tidak berdosa. Kita semua pun mesti marah kan? Tapi tanya pada diri sendiri apa yg kita buat untuk mencegah kes2 macam ni bartambah parah? Mulakan di rumah. Tegur adik beradik anda kalau ada di antara mereka yang berperangai tak senonoh. Jangan diam bila berlaku maksiat depan mata. 

Haaa ni yg susah ni kalau aku dah masuk mode bercakap seperti seorang pakar motivasi. Sebelum post ni berjela-jela sampai ke 30 perenggan, baik aku stop dulu. Renung2 kan dan selamat beramal :)

 

 
© My Literary Journey. world's most wanted criminal(s) here